E héten is esik a benzin és a gázolaj ára

Ismét a várakozások felett csökkennek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem meglepő módon, ám a vártnál nagyobb mértékben apadnak az üzemanyagárak.

Bizakodó a Mol, ez szűrhető le abból, hogy az olajtársaság már a múlt héten is a várakozások felett, 6, illetve 8 forinttal apasztotta a gázolaj és a benzin árát. E héten ismételten a piaci adatok, azaz a nemzetközi árak és a forint árfolyama alapján jövendöltnél jelentősebb mértékben, 5 és 6 forinttal csökkenti a benzin és a gázolaj árát, ezúttal azonban utóbbié, azaz a dízel üzemanyagé a jelentősebb árcsökkenés.
Az MTI információi szerint ezáltal átlagosan 417 forintért mérik majd a benzint, 418 forintért a gázolajat, a pontos átlagár persze lényegében megállapíthatatlan, hiszen az egyes töltőállomások árszintjei között akár 20-30 forintos eltérések is lehetségesek.
Hirdetés
Autópályák mentén még mindig vastagon 430 forint felett várhatóak az üzemanyagárak, melyek csúcs-átlagukat a benzin esetében április elején 451, a gázolajnál január második felében, 449 forinttal érték el. A legolcsóbb töltőállomásokon akár már a szerdán életbe lépő árcsökkentéssel is elképzelhető 400 forint alatti ár, amire a benzin esetében utoljára január első hetében volt példa, míg a gázolajnál idén ilyen még nem fordult elő. Tavaly ilyenkor persze még jóval olcsóbb, literenként 367 forintos volt a gázolaj, a benzint pedig 373 forintért mérték. Az elmúlt év áremelkedése tehát még az elmúlt hetek enyhülésével is jelentős, bő 10 százalékos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 21:21
    Permalink

    Majd a dugó dij tesz még erre egy lapáttal, ugyanis állítólag a nagyobb vidéki városok (vezetése)is kacérkodik a gondolattal.Lehet hogy csak üres pletyka,de azt már tapasztalhattuk,hogy a hülyeség ragályos.Apropó,tudja valaki hol a Demszki?

  • 2017.10.30. at 21:21
    Permalink

    na tetszenek látni eddig is csak blabla volt a szezonban szükségszerűnek mondott áremelkedések [b]tankoljunk még kevesebbet [/b]és a pénzéhes energia lobbi majd talál újabb magyarázatot a további csökkentésekre hogy ösztönözze a fogyasztást valahogy és maximálja bevételi lehetőségeit—-ugyebár autózni jó de ha nem lenne egyetlen autó sem akkor sem halna ki az élet a földön csak más lenne—mondom ezt évi 30ekm-t vezetve,,de [b]kéne már egy kis változás[/b] 🙂

Vélemény, hozzászólás?