Ebbe még az Apple bicskája is beletört: nem lesz villanyautójuk!

10 évig dolgoztak rajta, de sosem fog elkészülni az almás márka önvezető villanyautója

Közel 2 ezer ember dolgozott az Apple villanyautó projektén, most úgy tűnik, csupán vágyálom marad a saját autó, mivel több forrás is állítja, a márka leállította a fejlesztést.

Az Apple több mint egy évtizede dolgozik az önvezető villanyautóján Project Titan néven, ám most a Bloomberg forrásai szerint hivatalosan is leállították a programot. A lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás mondta el, hogy a fejlesztésben résztvevő több mint 2 ezer dolgozóval kedden közölte a vállalat legfelsőbb vezetése, hogy leállítják a programot, mivel inkább a mesterséges intelligencia fejlesztésére szeretnék összpontosítani az erőforrásaikat. Az érintett munkavállalók egy része ennek megfelelően az MI csapathoz csatlakozik a cégen belül, de vannak olyanok is, akik nem maradhatnak tovább az Apple-nél.
Hirdetés
Az almás márka még 2014-ben kezdte meg a fejlesztést, amelyet főként az önvezetésre hegyeztek ki, ám később a Tesla konkurenciáját szerették volna megalkotni. Ennek érdekében egy időben még olyan pletykák is felröppentek, hogy a Hyundai és a Toyota is beszállhat a techóriás autófejlesztésébe. Egyes jelentések szerint az elmúlt hónapokban már valós környezetben is tesztelték a modellt, a megjelenést 2028 környékére tették újonnan (korábban 2026-os dátumról beszéltek), a vételár pedig valahol forintban kifejezve 36 millió környékén lett volna, viszont most úgy tűnik, az iCar sosem fog elkészülni. Az Apple egyelőre nem tett hivatalos állásfoglalást az ügyben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?