Egészség vezetés közben

Akupresszúrás antistressz masszázsgyűrű

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fejfájásra vagy a fázós ujjak felélesztésére is használható az akupresszúra, a módszert akár út közben is elővehetjük.


Kevés kütyü alkalmas rá, hogy dugóban, esetleg piros lámpánál használjuk. A sminkelés például azért nem, mert túlzottan eltereli a figyelmet. Remekül bevethető azonban nem csak az unalom ellen, hanem az egészség mellett is egy ősi kínai módszer, az akupresszúra.
Néhány egyszerűbb fogást elsajátítva pusztán kézzel is stimulálhatjuk magunkat, egy néhány száz forintos akupresszúrás gyűrűvel pedig igazán könnyű dolgunk akad. Ezek a rugalmas kis spirálok kis méretűk miatt mindig kéznél tarthatók, s egyaránt alkalmasak lehetnek a hideg, fáradt, fájós ujjak felélesztésére, a vérkeringés fokozására, a szervezet felfrissülésére vagy az energiarendszer serkentésére. Oldhatják a stresszt, segíthetnek koncentrálni és ébren maradni, sőt, néhány egyszerűbb nyavalya, például a fejfájás gyógyításában is szerepet játszhatnak.

Néhány piros lámpa és a teljes szervezetet felélénkítettük...


A hagyományos kínai orvosláson alapuló módszer lényege egyszerű; stimulálja az idegvégződéseket. Természetesen nem ékszerként kell használni, ezeket a rugalmas gyűrűket erőteljesen fel-le huzigatjuk, ujjanként körülbelül harminc másodpercig vagy egy kicsit tovább, majd áttérhetünk a következő ujjra. Néhány piros lámpa és a teljes szervezetet felélénkítettük, otthon pedig a lábujjakon is ki lehet próbálni! Finom, kellemes érzés.
(Részletes használati útmutató, akupresszúrás térkép majd minden szakkönyvben és termékleírásban megtalálható, ezt természetesen el kell olvasni az alkalmazás előtt, mert a gyűrű például bizonyos bőrpanaszok esetén csak orvosi konzultáció után használható.)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?