Egy BMW 335i, ami nem csak azért érdekes, mert 550 lóerős

Brutális BMW is szolgálhat nemes célt? De még mennyire!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy 550 lóerős BMW megvásárlása sok esetben nehezen védhető, most viszont közvetlenül nemes célt szolgál.


Az előző szériás (E90-es) 3-as BMW 335i kivitele alapból sem gyenge, a 3,0 literes, ikerturbós soros hathengeres motor gyárilag 306 lóerős benne. A képeken látható fekete példány viszont kapott "némi" tuningot még, amivel teljesítménye közel kétszeresére nőtt.
Hirdetés
Mégis miként? Az autót építő csapat leírása szerint direktszűrőket kapott a motor, igaz, ez leginkább a hanghatásnak és a megjelenésnek kedvez, a teljesítménybe nem szól bele. Van viszont olyan átalakítás is bőven, ami növeli a teljesítményt. A leginkább lényeges talán az, hogy a gyáriaknál nagyobb turbók is kerültek a motorra, a levegő pedig a korábbinál méretesebb intercooleren keresztül érkezik. Van lehetőség metanol és nitro befecskendezésre is. Benzinnel 500, etanol-benzin keverékkel 550 lóerőre nő a teljesítmény, amivel 4 másodpercre csökkent a 100, alig több mint 8-ra a 200 km/órára gyorsítás,a végsebesség pedig immár korlát nélküli, 300 km/óra feletti.

A fekete, zord külsejű - már a Sportverda TV-műsor által is bemutatott - négyajtós viszont nem csupán teljesítménye miatt különleges, hanem egyrészt azért is, mert 6 millió forintos hirdetési ára bekerülési költségének csak töredéke, másrészt és még inkább pedig azért, mert tulajdonosa a teljes vételárból befolyó összeget a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány számára ajánlja fel. Nem először, hanem már évek óta jótékonykodik, tavaly egy driftautót, illetve annak árát adományozta az említett alapítványnak. Hogy miért? Mert tudja, hogy hiába autófanatikus ő saját maga is, egy-egy autó, illetve annak értéke sokkalta több örömet tud okozni a szerető családot mellőzni kényszerülő gyerekeknek, mint amennyit számára jelent. A szemléletről még több olvasható a BMW-sek a gyerekekért[/url] Facebook-oldalon, az autó hirdetése természetesen a Használtautó.hu felületén található, ha pedig valaki személyesen tekintené meg, az óbudai A Kedvenc kereskedésben találja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?