Egy liter üzemanyag: 2277 kilométer

Új magyar rekord a Shell Eco - marathonon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kecskeméti Főiskola GAMF csapata új rekordot állított fel a Shell Eco-marathon első versenynapján - 2277 kilométert tettek meg egyetlen liter üzemanyaggal.


Május 26. és 28. között a németországi EuroSpeedway Lausitz pályán tesztelik a fiatal szakemberek járműveik üzemanyag-hatékonyságát a 27. Shell Eco-marathon Europe versenyen. A szigorú ellenőrzéseket és a tesztelést követően indulhat a megmérettetés, sokan éjjel-nappal dolgoznak rögtönzött műhelyeikben. Végleges eredmények május 28-án, azaz ma várhatók.
Hirdetés
Ahogyan az már megszokott az eco-bajnokságon, az első versenynapon a teszteléseket követően az egyik legnagyobb kihívás a gépátvétel. Az egyetemi új csapat, a Team Orca Pécsről, az SAP Racing Team Budapestről, valamint a SZEnergy Team Győrből a második, esősebb napon is kitartóan próbálkozott a megfelelő műszaki körülmények megteremtésére.
"A magyar csapatok közül elsőként fogadták el a gépátvételen az autónkat, valamint már az első futamunk is érvényes volt. Szeretnénk tovább javítani eredményeinken, célunk a 400 km túlszárnyalása. A hatodik helyhez 317 km-t tettünk meg." – mondta Dankó Zoltán, a Kandó-Electric középiskolás csapat menedzsere.
"Továbbra is a motor javításán dolgozunk, már nagyon kevés hiányzik a versenyzéshez az SAP Racing Teamnek." – nyilatkozta Sági Viktor csapatmenedzser.
"A hideg miatt állítanunk kell a motoron, a szél sajnos zavaró volt a mai első futamunkon, de teljesíteni fogjuk mind az ötöt. Reméljük, hogy sikerül megdönteni a legfrissebb rekordunkat is." – bizakodott Bagány Mihály, a kecskeméti GAMF csapat felkészítő tanára.
A napelemes csapat csütörtök este végül átment a gépátvételen. "Nagyon várjuk, hogy erősebben süssön a nap a megfelelő sebesség eléréséhez. Az eredményes teljesítéshez módosítottunk az autó intelligens rendszerén." – mondta Szauter Ferenc a SZEnergy csapatból.
"Ma kétszer is próbálkoztunk a rajttal, de úgy tűnik, motorhiba miatt nem fogjuk tudni befejezni a versenyt. Mindenesetre nagyon jó a hangulat, tapasztalatszerzésnek remek." – mondta Makida László, a Team Orca csapatmenedzsere.
A magunk részéről várjuk a friss eredményeket, melyek a mai nap születnek majd meg, drukkolunk a hazaiaknak, s beszámolunk az eredményekről.
Forrás: AutoPRO[/url]
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?