Egy magyar férfi lett Európa legjobb kamionsofőrje!

Magyar kamionos nyerte a DAF és a Goodyear közösen szervezett, európai szintű sofőrversenyét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az évente megrendezett, egész Európát felölelő verseny célja megtalálni a legrátermettebb kamionsofőröket. A Goodyear és a DAF szervezésében lebonyolított versenyt idén egy magyar kamionos, a 31 éves Szabados Gábor nyerte meg, Dabasról.

A Goodyear személy- és tehergépkocsi-abroncsok tesztelésére használt luxemburgi tesztpályája október első két napján egy igen különleges rendezvénynek adott otthont: itt dőlt el, hogy ki Európa legjobb kamionsofőrje. 18 ország több mint 1000 versenyzője vett részt a regionális megmérettetéseken, akik közül 15 sofőr versenyzett végül a döntőben.

A döntőből egy magyar sofőr került ki győztesként: a 31 éves Szabados Gábor a Pest megyei Dabasról érkezett a mezőnybe.

Európa legjobb kamionsofőrje a győzelemhez vezető út során számos, a kamionosok számára mindennapos kihívással nézett szembe a pótkocsi csatlakoztatásától a különböző tolatási manővereken át egészen az üzemanyagtakarékos vezetésig és a napi műszaki ellenőrzésekig. Természetesen minden téren a legjobbnak kellett lennie a győzelemhez, szerencsére ezzel nem volt problémája. A döntősök hét műszaki és kezelhetőségi workshopon is részt vettek, ahol a mindennapi problémák legújabb megoldási módszereitől kezdve az abroncsok fejlesztésének és tesztelésének részleteibe is betekintést nyerhettek. Maciej Szymański, a Goodyear teherabroncs üzletágának európai marketingigazgatója elmondta: „A Goodyear számára megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos verseny partnere lehetett, mivel ez illeszkedik értékeink közé, melyek szerint mindig a legjobb eredményre törekszünk. Büszkék vagyunk partnerségünkre a DAF vállalattal, mely elkötelezett aziránt, hogy a teljesítmény terén hozott kompromisszum nélkül érje el fenntarthatósági törekvéseit. A Goodyear nevében szeretnék gratulálni minden sofőrnek, aki részt vett a DAF Driver Challenge 2022 versenyen, különösen Szabados Gábornak, a viadal győztesének.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?