Egy táblát nézett el, öt autót tört össze: íme a részletek!

Újabb súlyos balesethez vezetett egyetlen apró figyelmetlenség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Győrben törtek sorra az autók, amikor egy Ssangyong sofőrje figyelmen kívül hagyta a "macisajtot". Mutatjuk a részleteket és a látványos fotókat a balesetről.

Tegnap délután történt az eset Győrben. Két fiatal ült egy Seat Leonban, látszólag teljesen szabályosan közlekedtek egy védett úton, amikoris váratlanul, lényegében a semmiből beléjük hajtott egy SUV a Rendőrség hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint. Egy 54 éves férfi ugyanis a SsangYong Korandójával figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadásra felszólító jelzőtáblát, és "Múltkor sem jött senki" alapon kihajtott a kisutcából. A fiatalok Seatját oldalba kapta, ami ettől áttért a szembesávba, majd az ott perkoló autóknak ütközött.
Hirdetés
Két igencsak méretes Opel sem volt elég ahhoz, hogy elnyelje az ütközés erejét, a Zafira és a Vectra mögött álló Toyota Auris is kapott a lendületből, a képek alapján legalább három, de inkább négy autó szenvedett olyan sérüléseket, amelyeket már nem gazdaságos helyreállítani.

Sokkal komolyabb probléma, hogy a Seatban utazó két fiatal - a 20 éves sofőr, valamint a 16 éves hegyeshalmi utasa - kórházban kötött ki a baleset miatt.

Mindenki számára tanulságos tehát az újabb ilyen jellegű baleset: a táblákra mindig figyelni kell, és a védett úton sem lehetünk egészen biztosak abban, hogy senki sem fog kihajtani valamelyik oldalról. Ne feledjük tehát: a szabályok értünk léteznek, elsőbbségünk pedig akkor van, ha meg is adják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?