Egy új autó árát kérik ezért a Lamborghini makettért

A méregdrága kisautó nem is olyan kicsi, több mint fél méter hosszú a részletgazdag Countach

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legelszántabb gyűjtőknek készít maketteket az Amalgam, a legnagyobb autókért több millió forintot kérnek.

Az autóbolondok gyakran a lakásukat is telepakolják járművekkel, a vitrinben megbújó apróságok akár brutális értéket is képviselhetnek. Az Amalgam a vastag pénztárcával rendelkező gyűjtőket veszi célba az 1974-es Lamborghini Countach makettel, az eredeti modell nyolcadát kitevő kisautó árából egy új négykerekűre is futná. Az 1:8-as méretarány már önmagában is különleges, ilyen dimenzióban már a legapróbb részletek is szépen kidolgozhatók. Az utastérben nem csak a váltókulisszát, hanem annak rögzítőcsavarjait is megfigyelhetjük, a műszerfali kapcsolók megnyomásért kiáltanak. A műszaki részleteket sem hanyagolták el, még az elöl megbújó fékfolyadéktartály is élethű, a motortérben a gyújtókábelekben és a hat Weber karburátorban gyönyörködhetünk, szinte hihető, hogy ha elfordítanánk a kulcsot, életére kelne a V12-es.
Hirdetés
Az Amalgam mindössze 199 példányt készít a Lamborghiniből, a sportkocsi alapvetően sárga és piros fényezéssel készül, de ezen a szinten már az egyedi igényeket is figyelembe veszik a gyártás során. A kisautó tervezése 4000 órát vett igénybe, egy példány legyártásához 400 óra szükséges. Az ára viszont hajmeresztő, a Countach 20 ezer dollárba, azaz 7,2 millió forintba kerül, ennyiért már Amerika legolcsóbb (igazi) autóját is kihozhatjuk a szalonból, egy Nissan Versa 16 390 dollárba kerül, de egy Toyota Corolla 22 ezres ára is látótávolságon belül van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?