Egyelőre nincs értelme felújítani a Hungaroringet

Hungaroring: felújítás a szerződéshosszabbítás után

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először meg kell hosszabbítani az F1-es Magyar Nagydíj szerződését, azután jöhetnek a következő lépések - mondja a Hungaroring Sport Zrt. illetékese.

Újraaszfaltozzák, izgalmasabbá, több előzési pontot kínálóvá teszik a Hungaroringet. "Cserébe" 2021-ig biztos lesz Forma-1-es Magyar Nagydíj Mogyoródon - jött a hír tavaly novemberben, mostanában viszont több olyan lapinformáció is megjelent az átépítéssel kapcsolatban, amelyek értelmezésére, a félreértéseket eloszlatva a hungaroring.hu az alábbi interjút adta közre Gerstl Péterrel, a Hungaroring Sport Zrt. nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökével.
- Hogy áll a Hungaroring átépítése? - Lépésről lépésre haladunk. Három lépcsőfokot kell megtennünk. Az első és talán legfontosabb, hogy minél hamarabb aláírjuk az újabb öt esztendőre, tehát 2017-től 2021-ig szóló megállapodást Bernie Ecclestone-nal. Addig semmi értelme átépítenünk a pályát, hiszen 2016-ig érvényes szerződésünk van a futamok megrendezésére, s annak mindenben eleget teszünk. Mindezt egyébként a november elején kiadott sajtóközleményünk is pontosan tartalmazza. De nézzük, miről is van szó. Ecclestone tavaly novemberben Abu-Dzabiban biztosított a 2016-ban lejáró szerződés meghosszabbításáról. Aztán pedig megkezdődhetnek a tárgyalások (a kormány és az F1 ura között) annak érdekében, hogy 2013-ban, tehát idén a Magyar Nagydíj meghosszabbítását rögzítő szerződés aláírásra kerülhessen. Egyik félben sincs jogunk s okunk kételkedni. És ez a lényeg. Dolgozunk tovább.
Hirdetés
- A tavaly novemberi közlemény azt is tartalmazta, hogy a munkálatok az idei Magyar Nagydíj után kezdődhetnek. - Erről van szó, nincs itt semmilyen ellentmondás. Az újabb öt esztendőre szóló megállapodás aláírását követően jöhetnek a továbbiak, a további, 2017-tõl számítandó feladatok, feltételek. Hangsúlyozom, mindez nem érinti a 2016-ig érvényben lévő kontraktust, mert addig az a házi feladatunk, hogy az FIA által biztonsági okokból előírtaknak eleget tegyünk. Ezt, csakúgy, mint eddig, meg is tesszük majd.
- Lesz új Medical Center? - Igen. A régit már lebontottuk, épül az új, minden követelménynek megfelelő ambulancia. Mi több, a nemzetközi sajtóközpont korszerűsítését is elvégezzük, figyelembe véve az FIA és a FOM előírásait. Magyarország, a Magyar Nagydíj továbbra is a topon marad, közkedvelt, fontos és tradicionális európai versenyszínhelyeként az F1-es világbajnokságnak.
- Haladjunk tovább. Az imént három lépcsőfokot említett: mi a második? - A Hungaroring Sport Zrt. állami többségű vállalat, társaság. Elküldtük a kérelmet az államnak, hogy biztosítson forrást az átépítésre.
- Értelmezhetjük ezt úgy, mint a jelenleg folyó stadion-rekonstrukciós beruházásokat? - Feltétlenül. Ne feledjük, a szerződés meghosszabbításához és az ehhez szükséges munkálatok elvégzéséhez a kormány elvi támogatása biztosított. A Magyar Nagydíj a magas jogdíj és a 2016 utáni átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten folyamatosan jelentős bevételt jelent a költségvetésnek, nem szólva az országimázsról. Ez az egyetlen világverseny, aminek Magyarország immáron közel három évtizede otthont adhat.
- Lépjünk a harmadik lépcsőfokra! - Ha megvan az újabb, öt esztendőre szóló szerződés és az állam is biztosítja a szükséges forrásokat, akkor felelősen elgondolkodhatunk azon, mit tudunk megvalósítani. Ismételni tudom önmagam, azon dolgozunk, hogy egy magyar sikertörténet tovább éljen, mindannyiunk, Magyarország örömére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?