Egyetlen modellben ölthet testet az Audi A4 és az A5

A klasszikus Audi A4 sportosabbá válhat, ami feleslegessé teheti az A5-öt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre érkezik a friss A4, a pletykákat alátámasztva eddig még kémfotón sem jelent meg a négyajtós, ami akár így is maradhat.

Egy ideje már nem titok, hogy 2023-ban érkezik a népszerű Audi A4 hatodik generációja, amiről már most meglepően sok technikai információ tudható. Az autókra specializálódott lesifotósok már több ízben lekapták az érkező friss generációt, ám mindig csak kombit, azaz az Avantot tudták lencsevégre kapni. Az viszont nem valószínű, hogy csupán egyetlen karosszériaformával érkezne a friss A4, így beindultak a találgatások a hiányzó modellről. Mindenképpen szerencsés, hogy nem vitték el az A4-et SUV irányba, ami a hagyományos kialakítást kedvelőknek öröm, a testesebb Audira vágyóknak pedig bőven akad Q modell a palettán. De hogy egy fokkal divatosabb legyen az A4, nem kizárt egy kupés ívekkel megáldott ötajtós lesz. A klasszikus szedánok manapság unalmassá váltak a vásárlóknak, izgalmasabb, lendületesebb formák esetében gyorsabban kinyílik a pénztárca, így logikus lenne az A4 Sportback megjelenése.
Hirdetés
Csapott farú A4 már most is létezik, csak A5 néven fut, ami a sportosabb vonalat jelenti az Audinál. Nyilvánvaló, hogy az A4 kupésítása feleslegessé tenné az A5 Sportback modellt, ami így csak a kétajtós kupé és a kabrió vonalat vinné tovább, de még az sem kizárt, hogy az A4 ezentúl csak a kombit jelenti. Az új középkategóriás Audi elektromos segítséggel kiegészített hagyományos erőforrásokkal érkezik, de egyúttal szinte biztosra vehető, hogy ilyen formában ez lesz az utolsó klasszikus A4 generáció.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?