Egymilliárd forintot fizettek az eredeti Mustang Bullittért

Az eredeti Bullitt a világ legértékesebb Mustangja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tökéletesen időzítve, a friss Mustang Bullitt bemutatójára került elő az egyik eredeti példány, amit a legendás film felvételeihez használtak. Néhány napja gazdát is cserélt, nem kevesebb, mint 3,4 millió dollárért!

Egy csipetnyit mi is belekóstolhattunk a Bullitt életérzésbe tavaly, de az igazi névadó egy 1968-as Fastback Mustang. Amelyből valójában kettőt használtak a Bullitt című film forgatásához. A közeli felvételekhez használt példány elő is került, igaz hosszú bujkálás után. A forgatás után a Warner filmstúdió egyik alkalmazottja vásárolta meg az autót, majd egy újabb tulajváltás után már a Kiernan család következett, akik soha nem újították fel az autót, amely sokáig napi használatban rótta a mérföldeket. Szóval nem az az autó, amire feltétlenül licitálnál, ha nem egy filmsztár lenne. Eszi a rozsda, a fényezés több helyen is lepattogzott róla és még a kamerák rögzítéséhez fúrt lyukak is megvannak rajta. Ám a Warner igazolása is jár hozzá, ami bizonyítja, hogy tényleg ebben üldögélt Steve McQueen.
Hirdetés
A Mecum aukciósház legutóbbi árverésén 3,4 millió dollárért értékesítették, ami kicsivel több, mint egymilliárd forint a jelenlegi árfolyammal számolva. Természetesen nem is az USA lenne, ha nem egy óriási show keretein belül történt volna az értékesítés. Ezt most te is végignézheted az alábbi videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?