Egymillió dollárért kelt el a hamiskás Eleanor

A vártnál tízszer többet adtak a Tolvajtempó sztárjáért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Százezer dollárt vártak, egymilliót kaptak a Tolvajtempó Eleanorjaként elhíresült 67-es Mustangért. Ami "csak" egy GT 500-as Shelby-replika.

Megvolt a korábban általunk is beharangozott indianapolisi aukció, új gazdára lelt Eleanor. Előzetesen 100 ezer dollárra taksálták, az árverés aztán olyan jól sikerült (ez mondjuk nézőpont kérdése), hogy valaki tízszer többet, kerek 1 millió dollárt (több mint 220 millió forintot) adott a Tolvajtempó sztárjáért.
Mármint a Tolvajtempó című 2000-es film sztárjának, az utcán, a való világban amúgy soha nem is létező típus egyik replikájáért. Eredetiségét igazoló plakettel... A fimhez 11 darab GT 500-as Shelbyt építettek a 67-es Mustang fastback alapjára, a forgatást 3 élte túl. A motor 5,7 literes V8-as úgy 400 lóerővel, a váltó 4 fokozatú automata, a nitrókit mese habbal... Alább az első, az igazi, a 74-es Gone in 60 seconds mozi - egyik - legendás jelenete a fináléból, főszerepben egy 73-as Mustanggal. Pazar.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?