Egyre többet mutat az új BMW Supra

Alig álcázzák már a BMW és a Toyota közös sportkocsiját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2017 második felére várható a BMW Z4 és a hajdani Toyota Supra utódjának tekinthető új sportkocsi, zömében a BMW motorjaival.

Jó ideje tudjuk, hogy fejlesztik, és az sem titok, hogy a Magna Steyr osztrák üzemében, Grazban készül majd a Toyota Supra, illetve a BMW Z4 utódja. A közös alapokra épülő sportkocsiról egyre többet mutató képeket közölnek a lesifotósok, a legfrissebbeken szinte már csak néhány dudor és a virsligumik nem illenek a képbe.
Hirdetés
Állítólag évi 60 ezer példány készül majd az ikrekből, amelyekben BMW-erőforrások teljesítenek, a csúcsváltozat esetében a Toyota hibridrendszerével kiegészítve. Elődeik ismeretében a páros egyik tagja nyitható tetős, a másik kupé lesz, bár a Z3-ból is készült valaha kupé, ahogy Suprából is targa. Így tehát bármi elképzelhető az újdonságok és karosszériaváltozataik kapcsán, akár az is, hogy teljesen új neveken jelennek meg, mint például a Volkswagen Arteon esetében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:49
    Permalink

    Nemcsak a z3-ból, hanem az első z4-ből is készült coupe (E86), az igaz hogy a most nyugdíjba vonuló Z4 már keménytetős roadster volt, szóval klasszikus coupe nem készült belőle.
    Meg az is érdekes hogy most a BMW visszatér a vászontetőhöz.

Vélemény, hozzászólás?