Elektromos terepjáték a BorgWarnertől

Ariel Nomadból épült a BorgWarner villany játékautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze hat hónap alatt épült meg a BorgWarner első elektromos terepjárója. Kidobták a Honda-féle benzinmotort és a saját gyártmányú hajtásláncukat építették bele.


Meglepő helyről érkezett ez az azonnal kedvcsináló játékautó, ami nem véletlenül néz ki úgy, mint egy Ariel Nomad. Ugyanis abból készült, de a BorgWarner mindent kukázott belőle, ami a hátsó tengely környékén gyárilag van, vagyis a benzinmotort, a váltót és az üzemanyagtankot. Bár a BorgWarner népszerű beszállító a belsőégésű motoros autókat gyártóknál, most meg akarják mutatni, hogy élen járnak az elektromos közlekedésben is. Lényegében demonstrációs célból készült el az elektromos hajtású Nomad, a marketing szöveg pedig egyszerűen zseniális, és kicsit átlátszó is, ahogy az autó.
Hirdetés

Azt mondják a fejlesztők, hogy a hajtásrendszer alkatrészeinek demonstrálására ez az egyetlen tökéletes autó, ugyanis úgy marad látható az összes általuk fejlesztett részegység, hogy közben az autó tökéletesen működik. Még hogy működik, valódi szórakozás! Kettő villanymotor került a hátuljába összesen 272 lóerős teljesítménnyel és egy-egy hátsó kereket hajtanak. A vezérlés érdekessége, hogy nyomatékvektor szabályzást kaptak, vagyis képes nagyobb erővel hajtani az ívkülső kerék villanymotorja. Kilátszik az inverter és az akkumulátor is, a partnereknek így tökéletesen be tudják mutatni az új fejlesztéseket, nem mellesleg egy élménykör is belefér.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?