Életveszélyes sérülésekkel kórházban a Marussiát tesztelő hölgy

F1: súlyos balesetet szenvedett a női tesztpilóta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyenesfutási tesztet tartott a Marussia Forma-1-es csapata, Maria De Villota egy kamionnak ütközött, súlyosan megsérült.

Úgynevezett egyenesfutásos (aerodinamikai, rendszerellenőrző) tesztet végzett kedd délelőtt a Marussia a brit duxfordi - volt katonai - repülőtéren, amikor is a Forma-1 egyik legszerényebb csapatának női pilótája, a 32 éves spanyol Maria de Villota valamiért hátulról belerohant egy teherautóba, s a mentőhelikopter súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállította a cambridge-i Addenbrookes kórházba.
A friss fejlesztéseit a hétvégi Brit Nagydíj előtt próbálgató Marussiához idén márciusban csatlakozó De Villota most először, remélhetőleg nem utoljára vezette az MR-01-est. Kedd délutáni információk szerint állapota stabil, eszmélténél van, fején, arcán szenvedhetett sérüléseket, a fura balesetet pedig az okozhatta, hogy bekapcsolódhatott az autó lefulladásgátló automatikája, ez hirtelen gyorsítást eredményezhetett, ami meglephette a nem annyira tapasztalt tesztelőt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?