Ennél pofátlanabb balesetet aligha láttunk – még

Egy részeg sofőr szó szerint letolta az útról a robogóst

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A segítségnyújtás elmulasztásának minősített esete, amikor még az elütött robogót is magával viszi a sofőr. Íme az eddigi jó eséllyel leginkább bicskanyitogató eset - egy megosztós autóval.

Az autómegosztók talán átlag felett késztetik könnyelműségre a sofőröket, akik minden bizonnyal fel sem fogják, hogy van olyan baleset - például ittas vezetés esetén, ami után teljes anyagi felelősséggel tartoznak a vezetett, jellemzően nem olcsó autóért, de persze az egyéb okozott károkért, így legfőképp a személyi sérüléses balesetekért is. Láttunk már hídról leesett autót, a járdaszigetekre felhajtás, vagy az álló kocsisorba csapódás talán már szóra sem érdemes, most viszont a legújabb rendőrségi beszámoló minden eddigin túltesz.

Talicskaként tolta el a roncsot.

Olvasható a police.hu oldalon, az elkövető pedig egy Peugeot e-208-cal tartott a Petőfi hídon otthona felé múlt hét vasárnap hajnali fél egy után nem sokkal. Most még csak járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a budapesti férfival szemben. Ugyanis a jelek szerint miközben Pest felől Buda irányába haladt a Share Now Peugeot e-208-asával, utolért egy robogóst. Igen, tudjuk, jól gyorsul a 136 lóerős, 260 Nm nyomatékú villanymotorral, és talán ez volt itt a probléma. Legalábbis az első. A második viszont az, hogy az autó vezetője anélkül továbbhajtott, hogy megállt volna, adatait hátrahagyta volna, illetve meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki. Márpedig a robogó vezetője súlyosan megsérült.
Hirdetés
Néhány perccel később a tűzoltók egy "balesetes", az orrából kilógó robogó miatt igencsak érdekes személygépkocsiról kaptak bejelentést a XI. kerületi Irinyi József utcából. Ezen a címen találták meg a feltételezett vezetőt, M. Imrét, és a balesetben érintett bérelt autót, amely talicskaként tolta el a baleset helyszínéről az elejére szorult robogót.
Hirdetés
A kerületi rendőrök a 33 éves férfit 1 óra 15 perckor, tehát a baleset után nem egész egy órán belül mintavétel céljából előállították és megszondáztatták, az eredmény bűncselekményi értéket mutatott. M. Imrét a közlekedési vizsgálók segítségnyújtás elmulasztása bűntett és súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, vezetői engedélyét bevonták. A férfi részletes beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy csak azért nem állt meg rögtön a balesetet követően, mert veszélyesnek ítélte meg, ha a hídon állítja le a járművet. Érvelését aligha fogják elfogadni, hiszen hiába tilos a hidakon megállni, egy közlekedési baleset, egy robogó utolérése esetén mégis ez lenne a jobb megoldás, mint a vele együtt továbbhajtás. Forrás: Police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?