Érzelmes búcsút vettek az utolsó Audi TT-től Győrben

25 évnyi gyártás, és közel 700 ezer elkészült példány után végső búcsút vettek az Audi TT-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Virággal és egy sokat mondó felirattal búcsúztak a győri Audi gyár dolgozói az Audi TT-től, amelyből november elején készült el az utolsó példány.

Már régóta ismert, hogy az Audi TT napjai meg vannak számlálva, azonban a Tourist Trophy immár 25 éve az Audi modellpalettájának szerves részét képezi, így elképzelhetetlennek tűnt, hogy valóban eltűnik a márka kupéja. A lehetetlen bekövetkezett, ugyanis a győri Audi gyárban legördült az utolsó TT a gyártósorról, a dolgozók pedig egy kisebb búcsúztatóval készültek az utolsó példánynak. A szélvédőn a gyártás kezdetének és végének pontos dátuma mellett a legyártott darabszám is látható, valamint egy magyar trikolórba öltöztetett felirat, amely magyarul csak annyit tesz : "TT-k Győrből a világnak".
Hirdetés

Hirdetés
Az utolsó példány egyébként egy TTS Coupé, amely egy kétliteres turbómotorral szerelt modell, összkerékhajtással. Annyi biztos, hogy egyhamar nem tűnik fel újra az ikonikus típus, hiszen a SUV-ok és crossoverek uralta világban egyre kevesebb rá a kereslet, valamint a szigorodó Európai Uniós károsanyag-kibocsátási normák sem a TT túlélését szolgálták. Az Audi azonban nem zárta ki, hogy egy nap visszatér a modell, de akkor már biztosan villanyhajtással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?