Esküvői-autó körkép

Esküvői autók a veterántól a limuzinig

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Körbenéztünk, milyen autót bérelhetünk esküvőre a veterántól a limuzinon át a prémium kategóriáig.

Jó kapcsolat fűz minket az OldRent[/url]esekhez, írtunk már filmes autóikról, KGST-s nyílt napjukról, meglátogattuk őket az Oldtimer Expón és vezettük 1973-as Rolls-Royce Silver Shadowjukat, nem volt kérdés, hogy Viktorékat is egy veteránautó viszi majd oltár elé. Nem csalódtak, az nemes autó kifinomult angol eleganciát sugárzott. Akárcsak a mesebeli hófehér paripa kissé modernebb megfelelője, úgy tündökölt a hetvenes évek végi, ekrü színű Rolls-Royce Corniche.

A cég flottájában egyébként a két Rolls-Royce az abszolút kedvencA cég flottájában egyébként a két Rolls-Royce az abszolút kedvenc, de keresik a Csajkát, a Jaguar MK II-est, az amerikai limuzinokat és kabriókat is. Előfordul, hogy a vőlegény maga szeretne egy roadsterrel, például az 1957-es Mercedes-Benz SL 190-essel menni, de volt már igény katonai-, tűzoltó-, vagy rendőrautóra, és oldalkocsis motorkerékpárra is.
Hirdetés

A gyűjtemény megalapítója, idősebb Berdó Levente a kilencvenes évek elején gyermekkori álomautóit gyűjtötte össze, ebből következik, hogy sokan mások is megtalálják itt gyermekkori álomautóikat, az autós kártya legütősebb darabjait vagy épp a mozivászonról ismerős klasszikusokat. Ez utóbbiakat akár szó szerint is, ugyanis a Bicske melletti cég számos magyar és külföldi produkcióhoz szállított már járműveket. Esküvőre óránként 15 ezer forinttól bérelhetők az autók, a minimum bérlési idő az általánosan elfogadott három óra.

Vannak, akik igazi hófehér limuzinra vágynakVannak, akik igazi hófehér limuzinra vágynak, az ő kedvükért a VIP Limuzin[/url] képviselőjét is kifaggattuk. Hamar kiderül, a legnépszerűbb esküvői autók a veteránok, s míg az OldRent[/url] elvétve csinál legény- és lánybúcsúkat, addig a limuzinos cég inkább az ilyen partikban van otthon. A tizenhat fős Lincoln Navigatorra van náluk a legnagyobb kereslet, amelyet leginkább buli (lánybúcsú, legénybúcsú, szülinap, "egyszerű szombat esti party" stb.) céljából szokták kibérelni. Kényelmes, mert mindenki együtt utazhat, beszélgethet, iszogathat a helyszínre menet, így megadja a kezdő hangulatot és egy főre leosztva nem vészesek a költségek sem. Olyan extra szolgáltatások is választhatók náluk, mint a menet közbeni erotikus, sztriptíz vagy chippendale show!
Esküvőkre mindegyik autót bérelték már, de leginkább a Chrysler 300C az, amelyiket erre a célra kölcsönzik, mert ennek kifinomultabb, elegánsabb a külseje. A BMW X5 limuzin egyedülálló a térségben, ezt sokszor olyanok kölcsönzik, akiknek egyébként is BMW személygépkocsija van. A Lincoln 50 ezer, a Chrysler és a BMW 40 ezer forinttól bérelhető, az árak itt idősávosan változnak. A jellemző bérlési idő három óra, amely 60-100 ezer forintos kiadást jelent. Ezeket azonban - méretüknél fogva - sajnos csak a VIP Limuzin[/url] tapasztalt sofőrjei vezethetik.
Esküvőkhöz mindkét cégnél szokták ajánlani az organzás vagy virágcsokros díszítést, és sok esetben kérik az ifjú pár nevével ellátott egyedi rendszámot is, amelyet természetesen végül átadnak nekik.
Felkerestük a Luxury Rentet is, ahol nem túl bőbeszédűen elárulták, hogy a honlapjukon látható Rolls-Royce Phantom-ot már eladták, mert igen szezonális volt iránta a kereslet, a többi autó jobban forgott. Ettől függetlenül, ha valaki prémium kategóriás autóra vágyik a Nagy Napon, érdemes velük számolnia, 39 ezertől 390 ezer forintig bérelhetők kocsijaik. (A feltüntetett árak mindhárom cég esetében nettó árak!)
A hintókat vagy speciális járműveket most nem vettük számba, gyors körképünk során igyekeztünk az általánosan keresett, modern meghajtású modellekre koncentrálni és az árakról, feltételekről általános képet adni.

Aki ilyenre vágyik, néhány kattintással könnyen rátalálhat a világhálón!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?