Estek a nemzetközi üzemanyagárak, itthon áremelés várható

Itthon ismét drágulhatnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mintegy 3 hónap után a múlt héten emelkedtek először az üzemanyagárak. E héten hiába apadtak a nemzetköziek, a hazai kutakon ismét áremelés várható.

Noha a nyers kőolaj ára a héten enyhe mértékben emelkedett, a finomított termékárak, így a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésárai enyhe mértékű, 1,1, illetve 0,2 százalékos árcsökkenést mutattak e héten. Dollárban ugyebár. A hazai fizetőeszköz, a forint árfolyama azonban előbbihez képest gyengült, így forintosítva az alacsonyabb nemzetközi árral kalkulálva is 1,5 százalékkal drágább a benzin, 2,4-gyel a gázolaj a magyar vásárlóknak.
Piaci elemezők szerint ez a töltőállomásokon is meg fog jelenni, s az e héten tapasztalt 8 forintos benzin- és 7 forintos gázolajár-növelést újabb követheti, jövő hét szerdán 3-4, természetesen a dízel esetében komolyabb áremelés várható.
Hirdetés
Nem mondjuk, hogy mindenki azonnal rohanjon tankolni, de aki szeretné például a borravaló összegét, 120-160 forintot megspórolni egy átlagos tankoláson, az töltse meg autóját keddig, ha olcsó kút mellett jár. Egyébként nyugodtan várjon, a jövő heti ármozgás sem lesz olyan mértékű (20-30 forintos), mint amilyen az egyes töltőállomások árai közötti különbségként tapasztalható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 20:18
    Permalink

    -Mára már elérték,hogy az emberek nem is reagálnak az összevissza ár mozgásokra, még akkor sem ha az leginkább felfelé tendál.-Hól van már az az összefogás amikor a 60 Ft-osra emelt benzin árra megmozdult az ország.-Mindenesetre – sikerült az utóbbi huszonkét évben a világ élmezőnyéhez tartoznunk az üzemanyag árát illetően.

Vélemény, hozzászólás?