Európában ez az autó volt a legkelendőbb novemberben

Na, ki a király? Hát a Dacia Sandero!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Novemberben is a Dacia Sandero végzett az eladási listák élén Európában, megismételve az októberi diadalát. Ráadásul az egész eddigi évet nézve is a 11 hónapból 4-szer végzett a dobogó tetején.

DACIA Összesen 19 760 darab Sandero fogyott novemberben Európa piacain, ami 9,5 százalékos növekedés a Dataforce piackutató intézet adatai alapján. Több, mint 2000 autóval előzi tehát a Dacia a második helyezett Teslát, hiszen az Y-ból csupán 17 464 darab kelt el, ráadásul ez 8,2 százalékos csökkenést jelent az amerikai cég termékénél. Persze a Model 3 eredményeivel vigasztalódhatnak, mert a harmadik helyen végzett a 35 százalékos eladási növekedéssel tavalyhoz képest. A top5-be még a Renault Clio és a Volkswagen Golf fért be, az előbbi modell 12 százalékos növekedést produkált, míg az utóbbi 7,1 százalékos plusszal zárt. Viszont az éves összesítést nézve, a Tesla Model Y áll az élen, bár nem sokkal. Ugyanis Y-ból eddig 229 980 darabot adtak el, Sanderóból pedig 217 244 darabot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?