Európai szintre emelték a Dodge Journey minőségét

Kellemesebb a környezet a Dodge Journey belsejében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lényegében az égetően szükséges dolgokat orvosolták a Dodge Journey esetében: jobb lett a belseje, és sokkal komfortosabb a felfüggesztése.


Mostanáig két igazán komoly problémaforrás éktelenkedett a Dodge Journey hibalistáján: a kétliteres, Volkswagen-eredetű PD TDI dízelmotor borzasztó kerepelése, valamint az utastérben használt műanyagok meglehetősen gyenge minősége. Az előbbitől nem csak azért vehetünk búcsút, mert az időközben Chrysler-tulajdonossá előlépett FIAT presztízskérdést csinál a dologból, de a Volkswagen is túllépett már a PD jelzéssel beazonosítható adagolófúvókás megoldáson, helyet adva a CR, azaz a common-rail technológiának. Azt még nem árulták el, hogy az európai piacon milyen dízellel helyettesítik a VW-blokkot, de a minőség téren történt óriási előrelépésről fényképes bizonyíték is van. Teljesen új műszerfalat kapott a Journey, aminek egyrészt szebb lett a formája, másrészt a felhasznált anyagok minősége állítólag nagyon sokat fejlődött – őszintén szólva, ez rá is fért a típusra.

Ha konkrétan nem is a kellemesebb belső környezet miatt, de áthangolták a felfüggesztést is, és úgy hírlik, az eddiginél komfortosabb gördülést hoztak össze a mérnökök. Ehhez járul továbbá a hatásosabb zajszigetelés, így a halkan és kényelmesen suhanó Dodge Journey végre megfelelő alternatíva lehet az amerikai lezserséget és igénytelenséget nem díjazó európai piacon. Motorok tekintetében említést érdemel az új generációs, 3,6 literes, benzines V6-os, amely 283 lóerős teljesítményével (352 Nm) játszi könnyedséggel mozgatja a hétszemélyes, gazdagon felszerelt egyterűt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?