Ez aztán limuzin a javából! Orosz, tehát gigantikus!

ZIL limuzin az elnöknek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az orosz kormány elfogadta a ZIL limuzin terveit, így még az is előfordulhat, hogy hamarosan újra elnöki autó készül Oroszországban.

Egykoron a Sztálinról elnevezett ZISZ reprezentálta az orosz autóipar rendíthetetlen erejét, a Generalisszimusz páncélozott kocsija - pestiesen szólva - mindent vitt, de a széles termékpalettának, a GAZ 12-nek (ZIM), és utódjának, a Csajkának köszönhetően a pártvezetők is hazai gyártású luxusautóval járhattak. A ZISZ szerepét Sztálin halála után a Lihacsovról elnevezett ZIL vette át. Manapság több országban is komoly hagyományokon alapuló szokás, hogy a reprezentatív elnöki limuzin hazai gyártású termék legyen, és Oroszországban most újfent ezt a gyakorlatot szeretnék meghonosítani. A még létező ZIL-gyár készített egy ígéretes tanulmányt arról, hogyan is képzelik el az orosz ipart szemléltető autót.
A limuzin valóban egyedire sikeredett, és mentes mindenféle felesleges sallangtól. Szögletes vonalvezetésével, a hátsó szélvédő hiányával, valamint hatalmas kerekeivel hűvös eleganciát sugároz, miközben egy bevehetetlen erőd képét kelti, és ismerve az orosz társadalmi viszonyokat, valószínűleg nem csak az állami vezetők körében lehetne népszerű.
Az autó gyártásáról jövőre döntenek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?