Ez most a britek legolcsóbb elektromos autója

Keveset ad, de keveset is kér az Ark Zero, a látványt emészteni kell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a 200 példányt is meghaladták az eladások, a nemrég piacra dobott Zero egy brit startup első próbálkozása.

A londoni székhelyű cég kifejezetten nagyvárosi használatra szánja első autóját, ami rögtön a legelérhetőbb brit villanyautó címet is megszerezte. Maga a koncepció már nem újdonság, a lehető legkisebb méret, erősen korlátozott hatótáv és egyszerűség jellemzi a Zerót, ahogy a legtöbb elektromos mopedautót, persze azért igényességben van különbség gyártó és gyártó között. A kétüléses járműben egymás mögött ülnek az utasok, ezért a karosszéria rendkívül keskeny. A megfelelő fejtér kialakítása miatt ehhez képest magasan húzódik a tető, ennek köszönhető az esetlen megjelenés. A Zero súlya 498 kilogramm, a villanymotor mindössze három lóerős. Ezzel a konfigurációval nem lehet túl messzire jutni, maximális hatótávként 80 kilométert jelöltek meg, ami városi használatra még elég is lehet. A karosszéria alumínium, ami a gyártó szerint az acélnál hatékonyabban nyeli el és oszlatja szét az ütközés erejét, ezenkívül ellenáll a rozsdának és alacsonyan tartja a tömeget.
Hirdetés
A vevőknek nincs sok mozgásterük, mivel csak egyféle felszereltséggel készül, mindössze a négy szín közül választhatnak. Alapáron jár az autóhoz a napfénytető, a LED fényszóró, a digitális műszerfal, a Bluetooth és a tolatókamera. A teljesen feltöltés 6-8 órát vesz igénybe, ennek költsége mindössze egy font. Az autó ára is rendkívül baráti, hatezer fontért (2,6 millió forintért) hazavihető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?