Ez most a legmenőbb Peugeot?

Egy lelkes kereskedő újraalkotta a Peugeot 1980-as évekbeli sikersztoriját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Peugeot ralihagyatéka előtt tiszteleg a 208-as különleges szériája amelyet a jelenleg futó modellből alkotott meg egy svájci kereskedés.

Immár szűk 40 éve mutatta be a Peugeot 205 GTI változatát a francia márka, amely a maga korában a vártnál is nagyobb sikert aratott a borsos vételára ellenére. A gyártó viszont még ennél is szélesebb körhöz szerette volna eljuttatni a vezetés élményét, és néhány esztendővel később, 1988-ban piacra dobta a 205 Rallye-t. Ez ugyan szerényebb teljesítményt kínált a maga 1,3 literes, 103 lóerős erőforrásával, de a tömegét is alaposan lefaragták, hiszen 800 kilogrammot sem nyomott menetkészen, ugyanis megszabadultak olyan fölösleges elemektől mint a hangszigetelő alkatrészek vagy éppen a rádió. A modell sikeres lett hiszen az előzetes elvárásokkal ellentétben közel 30 ezer darabot értékesítettek belőle.
Hirdetés
Az ötvenéves múltra visszatekintő svájci Garages Hotz SA tulajdonosa a 205 Rallye-ra minden bizonnyal jó szívvel tekint vissza, hiszen saját szabadidejét és anyagi forrásait nem sajnálva újraalkotta a legendás modellt, immár a 208-as típust alapul véve. Ahogyan az eredeti esetében, úgy itt is hófehér a karosszéria és a 16 colos acél keréktárcsák is, csupán a hűtőmaszk fölé, a küszöbre, valamint a hátsó szélvédő alá került némi díszítés - éppen úgy, ahogyan az eredetire. Persze a "másolat" nem lehet tökéletes, hiszen a 208-as kizárólag ötajtós kivitelben érhető el, és a lemezek alatt semmilyen változást nem hajtottak végre, maradt a gyári futómű, illetve az 1,2 literes, háromhengeres turbómotor, amely 100 lóerős teljesítményre képes. Nem meglepő módon a 208 limitált szériás változata kizárólag a svájci kereskedésben rendelhető 24 500 frankos áron, azaz nagyjából 9,77 millió forintot kérnek az esztétikailag felturbózott autóért.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?