Ez nem a jeti, ez a hóember

Kémfotón a Skoda Snowman

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Yetinek van álcázva, pedig hóember és lesz belőle SEAT is. Na mire gondoltam? A képeken a fejlesztés alatt álló új Skoda suv, a Snowman.


Eddig csak előzetes grafikán láthattuk, de most már itt van a Skoda új suv modellje. A 2009-ben bemutatott Yeti után ismét egy kissé elvont lényről neveztek el autót; Snowman, azaz hóember lesz a kompakt suv. Itt kell két kis kitérőt tennünk, mert bár a Yetit is kompakt suvnak szokták kategorizálni, de az újabb modellektől, mint a Nissan Qashqai és a Ford Kuga jelentősen elmarad méretben. Emiatt a Snowman lenne az igazi kompakt, vagy mégsem, mert ő meg kissé túl fog lógni az említett versenytársakon. A második csavar a történetben, hogy míg mindez kiderül, az még legalább egy év. A hajtáslánc és a vázszerkezet már feltehetőleg kész, ám a képeken látható autó még álcázva van. De nem ám csak egy matt fekete fóliát nyaltak fel rá, hanem a Yeti módosított karosszériaelemit hordja.
Hirdetés

Ha jobban megnézzük, ennek az öszvérnek szélesebb a nyomtávja, mások a kerékjárati ívei és eleve hosszabb is. Az előzetes hírek szerint a Snowman is a Volkswagen konszern MQB platformját használó egyik újabb modell lesz. Rokonai lesznek a Volkswagen Tiguan XL és idővel SEAT márkanévvel is lesz megfelelője. A Skoda változatáról is úgy hírlik, hogy akár hétüléses is lehet. Természetesen rendelhető lesz hozzá az összkerékhajtás, a jól értesült német sajtóban úgy tippelnek, hogy a benzinmotorjai 125 és 220 lóerő között leseznek. Az egyen VW motorok közül a dízelek szintén négyhengeresek, a 120-190 lóerő közötti teljesítményűek kerülhetnek a "hóember" orrába. A kocsi formáját megmutató tanulmányt már idén láthatjuk, a szériaváltozatot csak jövőre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?