Fájdalmasan nagyot emelkednek az üzemanyagárak!

Borítékolható volt az áremelkedés a kutakon. Szerdán meg is érkezik!

Megemelték az üzemanyagok jövedéki adóját, ezért az áremelkedés nem is volt kérdéses, most a mértéke is kiderült.

Ahogy az sejthető volt az olaj árának alakulásából, itthon valóban megemelték az üzemanyagok jövedéki adóját. Ez pedig előrevetítette, hogy a töltőállomásokon is magasabb árakkal fogunk találkozni. A jövedéki adó változása a benzin esetében nettó öt forintos, míg a gázolaj árában nettó 10 forintos emelkedést jelent. Ám a kutakra betérők még ennél is nagyobb emelkedéssel számolhatnak.
Hirdetés
A holtankoljak.hu információi szerint ugyanis szerdától a 95-ös benzin ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolajnál pedig bruttó 13 forintos áremelkedés jön. Tehát a 95-ös benzin literje átlagosan 368 forintba fog kerülni, míg a gázolaj literje 381 forintra emelkedik átlagosan. Így visszatérünk a járvány előtti árakhoz, hiszen legutóbb március elején láthattunk ilyen árakat a kutakon. Természetesen az továbbra is érvényes, hogy érdemes figyelni a tankolás helyére, hiszen a töltőállomások árszabása között jelentős eltérések tapasztalhatók.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?