Mutatjuk a legnépszerűbb használt kabriókat!

Nyakunkon a kabriós szezon! Most lépj, ha idén már tető nélkül autóznál

Megnéztük, hogy a Használtautó.hu adatai szerint, melyek a legkeresettebb kabriók. Sőt, még az árak szerint is sorba rendeztük a típusokat!

Általában mindig az év második negyedévében növekedik ugrásszerűen a kabriók iránti érdeklődés, ami persze nem csoda, ugyanis a tavaszi kellemes időjárás ilyenkor kezd bekopogtatni. Ezért aki eladná a kabrióját, már kezdheti is feltölteni róla a fotókat, adatokat. Aki pedig vásárolni szeretne, hamarosan egyre több lehetőség közül választhat, de már most is egész népes a már jó állapotú, 2 millió forint körüli kínálat a Használtautó.hu felületén.

A több mint 25 ezer, 2023 óta feladott kabrióhirdetés áttekintésével és több mint 120 ezer telefonos érdeklődés alapján kiderült, hogy a Peugeot 206 kabrió a legkeresettebb itthon, őt pedig a BMW 3-as sorozata, a Renault Megane, a Mazda MX-5 és az Opel Astra követi.

2023 első negyedéve óta összességében a kimondottan öregecske, 11-20 éves (57,5%) és 20 évnél is idősebb modellekért (22%) emelték fel legtöbbször a telefont, de ha a tavalyi és idei első negyedév közti eltéréseket nézzük, akkor az is látszik, hogy csaknem kétszer annyian érdeklődnek a 2 évnél fiatalabb kabriók iránt, és mind a 3-5, mind a 6-10 éves modellek iránt nőtt a kereslet. Ez pedig akár több száz telefonhívásnyi különbséget, vagyis potenciális vásárlót jelenthet.
Hirdetés

Ha az átlagárakat nézzük, az elmúlt 1 év során az érdeklődők leginkább az 1 és 3 millió Ft (35%), a 3 és 7 millió Ft (19%), valamint az 500 ezer és 1 millió Ft (14%) közötti árkategóriában kerestek, ahogy az is mindenképpen érdekes, hogy minden 10. potenciális vásárló 15 millió Ft feletti kabriót nézett ki magának – majdnem annyian, mint a legalacsonyabb, 500 ezer Ft alatti kategóriában.

Viszont a fiatalabb modellek statisztikáival összhangban, 2023 első negyedévéhez képest, mind a 7- 15 millió Ft közötti, mind a 15 millió Ft feletti kategóriában fokozódott a kereslet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?