Félelmetes a világ leggyorsabb villanyautója

200 méteren egyelőre verhetetlen a dán villany dragster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyorsulásban teljesen egyértelmű, hogy a villanyautók verhetetlenek. A Tesla Model S P 100D sorra veri el a sportkocsikat, de van nála is gyorsabb 200 méteren.


Csúnyán meg lehet alázni a legerősebb BMW-t is egy akármilyen villanyautóval, már persze úgy 40-50 km/h-ás tempóig. Nem hiába állnak rajthoz már évek óta profi versenyeken is épített villanyautókkal. Na, persze ott vannak a teslás trollok is, akik teljesen gyári P 100D-kkel gyepálnak el szinte mindent 400 méteren. Persze, hiszen a villanymotor nyomatékleadása a legtökéletesebb, a pedál lenyomását követően azonnal érkezik a motor ereje, a Teslának pedig ebből kettő is van több mint 700 lóerős teljesítménnyel. Most targoncamotorokkal döntöttek rekordot a dánok.
Hirdetés
Egy dán testvérpár döntötte meg a nyolcad mérföldes, azaz 200 méteres gyorsulás rekordját épített versenyautójukkal, a TC-X-szel. A gyorsulási autóktól megszoktuk, hogy dobhártya-szaggatóan hangosak, tüzet okádnak és villámgyorsak. A TC-X ezzel szemben gumisurrogáson kívül semmiféle hangot nem ad ki, miközben ördögien gyorsít 230 km/h fölé 200 méteren. 2015-ben már megdöntötték a rekordot, akkor 5,74 másodperc alatt futották meg a 200 métert, most 5 másodperc alá mentek, az első körön 4,89-et, a másodikon pedig 4,9-et futott a TC-X. Ezzel még a P 100D sem venné fel a versenyt, na persze 400 méteren már talán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?