Ferrari fesztivál a Red Bull Ringen

Ferrari Racing Days Austria

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olvasónk a Ferrari Challenge európai bajnokságának osztrák futamán járt, remek fotókat és élménybeszámolót is küldött. Lehet nyálat csorgatni!

A környezet és a pálya eleve varázslatos, egy „kis” olasz fűszerezéssel pedig egyenesen letaglózó az élmény. A látogatók három napig csodálhatták a szebbnél-szebb Ferrarikat. Nem csak a modern típusok, hanem régebbi, patinás darabok is képviseltették magukat. A külön kijelölt Ferrari parkolóban a legöregebb egy Ferrari 250-es volt, amin gyönyörű, küllős felnik díszelegtek. A legifjabb képviselő a Ferrari idei üdvöskéje, az FF volt, amiből három példány is tiszteletét tette.

Természetesen látványos versenyekből és bemutatókból sem volt hiány. Sok európai csapat képviseltette magát a Ferrari Challenge európai, illetve olasz futamain. A magyar Warm Up Racing osztrák pilótája is jól szerepelt, és a második versenyen bekövetkezett, technikai hiba ellenére is őrzi vezető pozícióját a Ferrari F430 kupasorozatban. A bajnokság végeredményét a novemberi, mugellói záró futamok fogják majd kialakítani, addig bőven van idő rendbehozni a paripákat. A Ferrari híres FXX és 599XX autóit is elhozta, amelyek külön idősávban száguldozhattak a pályán. Ismét feltűnt az aszfaltcsíkon a híres, fekete színű, 30-as rajtszámú FXX, amit Michael Schumacher kapott ajándékba a Ferraritól. Bár most nem ő vezette, de pilótája szépen terelte a kanyarokban. Mivel az XX jelölésű Ferrarik csakis pályahasználatra készültek és máshol nem használhatóak, így gazdáik ilyenkor elégítik ki a sebesség utáni vágyaikat.

A hétvégén a régi Forma-1-es versenygépek is megcsillogtatták tudásukat. Üléseikben tulajdonosaik gyűrték a kilométereket és sokaknak kellemes, fülsüketítő robajjal szelték végig a célegyenest. Megkoronázva a műsort a Ferrari tesztpilótája, Marc Gené bemutatta, hogy mit is lehet művelni egy vörös, Forma-1-es telivérrel. A slick gumik csak úgy visítottak az erős gázadásra, s mint a 5B-s grafit ceruza, íves csíkokat húztak a sötétszürke "aszfaltpapírra". A hétvégét nem csak a versenyzők, hanem a nézőközönség is nagyon élvezte. Már csak egy évet kell várnunk, hogy kilátogathassunk egy hazai Ferrari Racing Days-re, hisz jövőre minden bizonnyal a mogyoródi Hungaroring is az európai sorozat helyszínei között lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?