Ford Opció: 3-4 évente új autó fix havidíjért

Új terméket, mindig újszerű autót kínál a Ford Opcióval a Ford Credit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Egyesült Államokban már több évtizedes múltra tekint vissza a Ford Opció, de Európában is 27 éve kínálják. Most hazánkban is megjelent.


Míg tavaly az autópiac 17 százalékkal bővült, az egyre jelentősebb finanszírozási kedv mellett a személyautó-lízingek száma 20 százalékkal bővült. Egyre több magánvásárló választ autóvásárláskor finanszírozást, hiszen míg 2016-ban a kihelyezett autófinanszírozási összegek 24, 2018-ban már 31 százalékát folyósították magánszemélyek számára, miközben az összesített finanszírozási összeg is dinamikusan emelkedett. A korábbi egészségtelen autóhiteleket ma már törvényi szabályozás korlátozza, így legalább az autók értékének 20 százalékával kell indítani a törlesztést, s csakis forint alapú hitelek lehetségesek. A hitelfelvételnek kedvez az alacsony kamatszint, így az autólízingek népszerűsödése a jövőben is várható.
Hirdetés

A még jelentősebb növekedés érdekében a Ford Credit egy új terméket is hozott a magánvásárlók számára, ez a Ford Opció. A konstrukció lényege, hogy kedvező havi díjak mellett kiszámíthatóvá teszi az autótartás költségét, sikerességét jelzi, hogy Angliában, ahol már 1992 óta elérhető ez a termék, tavaly a Ford vevőinek 82 százaléka ezt választotta. A konstrukció lényege, hogy 3 és 4 éves futamidővel (egészen pontosan 37 és 49 hónapos szerződéssel), 20 és 30 százalékos önerővel indítható az autófinanszírozás, s a vevő, pontosabban az autót, mint szolgáltatást igénybe vevő ügyfél már a szerződés elindításakor kap egy opciós vételárat autójára, amit biztosan meg fog kapni autójáért az őt kiszolgáló Ford márkakereskedőtől, de természetesen maga is megveheti az utolsó, kiemelt lízing díj befizetésével az autót, azaz tovább használhatja. Ha viszont 3-4 év után kiszáll az autójából, azért olyan összeget fog kapni, ami rögtön a következő, teljesen új Fordjának indulórészlete is lehet. A konstrukció frappáns, de tegyük hozzá: hasonlót vélhetően a legtöbb flottakezelő, a legtöbb - kellő maradványértékkel bíró - autóhoz tud ajánlani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?