Genf 2012: Volkwagen up! – mindig van feljebb!

Genfi Autószalon: Nagycsaládos lett a Volkswagen up!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Genfi Autószalonon további négy verzióval bővül a még Év Autója díjra is esélyes Volkswagen up! kínálata, ebből egy igazán hasznos.

A Volkswagen nagyon teper legújabb kisautójával, lassan az up!-ból is annyiféle, ha nem több változat születik, mint amennyit a Fiat az 500-asból, vagy a BMW a Miniből pályára állított az évek során.

A Genfi Autószalonon például nem kevesebb mint négy új up!-ot fognak kiállítani, igaz, ezek közül nem mindegyik teljesen eredeti megjelenés. Mivel is tehetnének jobban a kiállítás szervezőinek kedvére, mint a vörös és fehér színeket kombináló swiss up! verzióval?! A vörös alapszín mellett fehérek a tükörházak és a műszerfal, az első ülések háttámláira pedig a nevezetes svájci bicskák tárolására szolgáló kis bőrzsebeket varrtak.
A már korábban bemutatott cross up! kétféle változatban is megtekinthető lesz: a tetején snowboardokat hurcoló, kék-fehér fényezésű winter up! a téli sportolók autója. Nagyobb hasmagasságának és az alján húzódó alvázvédő lemeznek köszönhetően terepen is boldogul, és elektronikus differenciálzárral ellátott ESP-jével csúszós utakon is könnyedén manőverezhető marad.
Szintén a cross up! adja az éjszakai kalandozásokhoz beépített fényszórókkal ellátott tetődobozzal felszerelt x up! alapját, a narancssárga fényezésű autó utasterét kéttónusú ajtóbetétek és kézzel hímzett up! logók díszítik. Bear Grylls, a Túlélés törvényei című sorozat mindent kiálló főhőse vélhetően ezt választaná partneréül.
Hirdetés
Végül pedig, a városi fuvarosok és területi képviselők legnagyobb örömére azt is bemutatják, hogy milyen remek kisáruszállítóvá alakítható az up! A cargo up! is kapott alvázvédő burkolatot, és némileg megemelték, hogy parkolásnál, kátyúkban se sérüljön külseje, a hátsó ülések eltávolításával pedig 1400 literes, 426 kg tömegű rakomány szállítására alkalmas csomagteret alakítottak ki. A sofőrt felső részén plexiből épített fal választja el a csomagoktól, az oldalablakokat és hátsó szélvédőt pedig a karosszéria fényezésének színével sötétítették, belülről továbbra is átlátható kivitelben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?