Google autó amortizálódott Szerbiában

Összetört a Google egyik kamerás autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hazánkat is bejáró, 360°-os felvételeket készítő Google autót törtek össze a napokban. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg.


A Google egyik Opel Astra típusú fotós autója a szerbiai Pozega városában készített épp felvételeket, amikor ismeretlen okból a sofőr elveszítette az autó felett az uralmát, és egy közeli sövény állította meg. A balesetben más jármű nem vett részt és a vezető is sértetlenül úszta meg az esetet. Az Astráról ez nem mondható el. Az első lökhárító és a sárvédő, továbbá a motorháztető javításra vagy cserére szorul.
Hirdetés
Azt nem tudni, hogy a Google esetleg már valamelyik saját rendszerét tesztelte-e, és annak eredménye lenne a baleset. Valószínűsíthető, hogy itt még vezetői hiba volt a háttérben. A keresőóriás cég éppen ezen dolgozik, hogy az emberi tényező minimálisan legyen jelen az autózásban. Saját, elektromos hajtású autóit már évek óta fejlesztik, az előrejelzések szerint 2046-ra teljesen önjáró autók fognak közlekedni a világ országútjain.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 00:30
  Permalink

  Nem vezettél még eleget. Majd egyszer te is akarni fogod az automata váltót. Én már akarnám, de az új autómban nem létezik olyan. Kár, ha lenne biztos olyat kerestem volna.

 • 2017.10.29. at 00:30
  Permalink

  na igen,én az automata váltós autókat sem komázom,ez a kényelem meg minden szerintem nagy marhaság,ha vezetek érezzem,hogy én csinálok dolgokat,ne az autó vegye már át a szerepet.Én élvezem a vezetést.

 • 2017.10.29. at 00:30
  Permalink

  Eljutsz A pontból B pontba. Pont ez a célja az autózásnak, és a vezetés munka és kockázat. Mi azon kisebbség vagyunk, akinek ez örömet okoz. Gondolom arra lesz megoldás, hogy vezethessünk mi is autót, ha nem is forgalomban, de legalább valahol.

 • 2017.10.29. at 00:30
  Permalink

  “A keresőóriás cég éppen ezen dolgozik, hogy az emberi tényező minimálisan legyen jelen az autózásban.” és akkor mi értelme lesz bárminek is ha nem én vezethetem?

Vélemény, hozzászólás?