GT változatot kap a Kia Rio

180 lóerővel érkezik a legerősebb Kia Rio

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy friss brit jelentés alapján úgy hírlik, hogy a következő generációs Kia Rio egy izmosított 180 lóerős teljesítményű GT változatot kap.


Nemrégiben már feltűntek a neten a negyedik generációs Kia Rio kémfotói. A legfrissebb információk szerint egy minden eddiginél erősebb, GT változat is készülhet a kisautóból. A Ford Fiesta ST közvetlen ellenfele 1,6 literes turbós motort kaphat, amely 180 lóerős teljesítményt szabadít majd az aszfaltra. Az autó egy teljesen új platformot kap, amellyel jelentős tömegcsökkentést érnek majd el. Ennek köszönhetően bizonyára fürgén fog mozogni és nagy élményt fog nyújtani a kis méregzsák.
Hirdetés

Az álcázott külső alapján annyi látszik, hogy méreteiben nagyobb lesz, a belsőről egyelőre annyit tudni, hogy nagy ugrás lesz az előző változathoz képest. Bizonyára minőségibb anyagok és egy modernebb infotainment rendszer várja majd a vezetőt és utasait. Nem csak a Rioból lesz GT változat, az Optima is kap egy sportos, szintén GT névre hallgató kivitelt. Ezeken felül lesz egy hátsókerékhajtású GT koncpeció is, amelyet 2017-ben láthatunk először.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?