Augusztusban sem vitték túlzásba az autóvásárlást a magyarok

Számokban az augusztusi autóeladások

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A július hónapot követően augusztusban sem nőtt az autóvásárlási kedv Magyarországon. Ugyan a 2020-as évhez képest megfigyelhető egy apró növekedés, de a piac még mindig nyögi a vírus következményeit.

Augusztusban megtorpant az új gépjárművek piacának növekedése. Az eladások konkrétan csökkentek, míg a hazai forgalomba-helyezések mindössze 2,5 százalékkal haladták meg a 2020 augusztusában mért értékeket, de a januártól augusztusig terjedő időszak is csupán ugyanekkora növekedést produkált. Az eladások ugyanakkor 8,1%-os növekedést mutatnak éves összesítésben, ám a Smarter Media által közreadott adatok szerint idén jelentősebb az eladott autók külföldre vándorlása.
Hirdetés
A tartósan hazánkban maradó autók esetén a legtöbb eladással a Toyota büszkélkedhet; szám szerint 1219 új autó talált gazdára augusztusban ezzel a piac 13,2 százalékát kisajátítva magának. Szorosan követi a Suzuki, amely 1022 autót értékesített. A két ázsiai gyártót tisztes távolságból követi a Ford és a Kia 700 körüli értékesített autóval, és végül a Skoda zárja a top 5-ös listát. Minden gyártót figyelembe véve augusztusban a kivonásoktól megtisztított statisztikák alapján 9227 új autó talált gazdára hazánkban.
Hirdetés
Ha a január és augusztus között lévő időszakot vizsgáljuk, a sorrend a legtöbb eladással rendelkező márkák között nem változik. A csaknem 74 ezer eladott autó közül közel 10 ezer a Toyota szalonokból gurult ki, de a Suzuki kereskedések is több mint 8200 autónak a kulcsait adták át új - hazai - tulajdonosuknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?