Gyári fagyisautó készült a Fiat 500-ból

A dízel fagyisfurgon már a múlt, elektromos Fiatból árulják az édességet London belvárosában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tervezők Olaszország két jellegzetességét gyúrták össze, ezért biztosan nincs édesebb a fagyit árusító elektromos ötszázasnál.

A kényszer szülötte az apró fagyis Fiat, a London egyes részeire kiterjedő ULEZ (Ultra Low Emission Zone) zónába csak drágán hajthatnak be a szennyező járművek, például az Euro 6 normánál gyengébben teljesítő gázolajos furgonok. Ezzel ellentétben a Fiat 500 Gelateria számára a belső területek is ingyenesek. A Fiat 500e Gelateria Edition csak egyetlen példányban létezik, a koncepciót a brit Fiat képviselet valósította meg. A modell alapját az elektromos 500-as nyitott változata adja, a kék-fehér fényezéssel ízig-vérig hozza az olasz “dolce vita” hangulatot. A Fiat hátsó üléseit kiszerelték, helyére a hűtőberendezést és a fagyispultot építették. Mivel hatalmas terek nem állnak rendelkezésre, egyszerre csak háromféle fagyival tud szolgálni az 500-as, de ezekből összesen háromszáz adaggal tölthető fel az utastér.
Hirdetés
Az ötletesen átalakított Fiat nem véletlenül az Egyesült Királyságban bukkant fel, a szigetországban régi hagyománya van a fagyiskocsiknak, egy kutatás szerint a megkérdezettek 83%-a szerint a brit kultúra alapvető részét képezik az ilyen jellegű járművek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?