Gyorsít a SsangYong, belépnek az elektromos autók világába

2022-től konnektorosan is elérhető lesz a Korando e-Motion, az első elektromos SsangYong

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koreai autógyártó a környezetbarát járművek fejlesztésben látja a jövőt, első elektromos modelljük októberben érkezik Európába, januártól pedig már Magyarországon is kapható lesz. A gyártó már dolgozik a következő elektromos SUV-ján is.

Az első elektromos SsangYong gyártása Korando e-Motion néven június 14-én megkezdődött, ezzel a koreai gyártó az elektromobilitás útjára lépett. Az európai piacra az e-Motion októberben érkezik, Magyarországon pedig várhatóan 2022 januárjában kezdődik majd az értékesítés. A márka egyébként tovább növelte az idei első 5 hónapban a magyarországi piaci részesedését: 450 autót helyeztek forgalomba, ami 45,63%-os növekedést jelent 2020 hasonló időszakához képest.
Hirdetés
A következő kihívás nem más, mint egy újabb közepes méretű elektromos SUV fejlesztésének felgyorsítása, a projekt a J100 kódnevet viseli. Az új modell igyekszik majd hű maradni a SsangYong egyedi tervezési nyelvéhez és stílusához, miközben még jobb vezetési élményt, még nagyobb biztonságot és még tisztább üzemet ígér. A gyártó emellett további környezetbarát megoldások felkutatásával is igyekszik a gyorsan változó autóipari trendeknek megfelelni, a jövőben ugyanis a versenyképesség legfontosabb pillérének a környezettudatosságot tartják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?