Halvány remény van csak a benzin és a gázolaj árának maradására

Vége a jó időknek: emelkedhetnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután e héten jelentős, 10 forintos apadással az olcsóbb helyeken 400 forint alá ment a benzin és a gázolaj ára, a jövő héten újból emelkedhetnek.

Az elmúlt három hétben minden szerdán a várakozások feletti mértékben apadtak a hazai üzemanyagárak, így az olcsóbb kutakon a benzin és a gázolaj ára is 400 forint alá csökkent. Most azonban úgy néz ki, hogy lassacskán ismét újból búcsút inthetünk a hármassal kezdődő literáraknak, ugyanis kis mértékben a gázolaj és érezhetőbben a benzin nemzetközi jegyzésára is emelkedett.
Fokozza az áremelés esélyét, hogy - szintén az elmúlt hetek tendenciájával ellentétesen - a forint/dollár váltószám is emelkedni kezdett, az amerikai fizetőeszköz ugyanis a hazainál jobban erősödött. A dollárban számolt üzemanyagárak forintosítva a gázolajnál csekély, 0,3, a benzin esetében azonban 1 százalékos emelkedést mutattak a hét végére a portfolio.hu információi szerint, ez pedig, az elmúlt hetekben tapasztalt, a nemzetközieket érzékenyen követő hazai árak alapján a honi töltőállomásoknál is áremelkedést hozhat. Nem vészes, csupán 2-3 forintos mértékűt, leginkább a benzin esetében. Az elemzők szerint azonban még arra is van remény, hogy a jövő héten maradnak a múlt héten beállt, mintegy fél éve nem tapasztalt módon kedvező árak.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 20:54
    Permalink

    fateroméknál elfogyott a gáz a kocsimból , és gyorsan kellett tankolnom egy kis benyát, mert olcsó gázkút csak 40-km-re volt, ahová a hét közepén készülök, és hát 30 forint különbség az 30 forint.Addig elég 10 liter benya, és most hogy olcsóállítólag a benya tankolnék is bele február óta.Megláttam a töltőoszlopon az árat (429,9), és elcsodálkoztam hol van itt a 20 forintos csökkenés?Aztán Veszprém fele már találtam 409-ért is kutat…

Vélemény, hozzászólás?