Hamarabb vált teljesen villanymotorokra a Volkswagen!

A tervezett dátumnál előbb hagy fel a belsőégésű motorok gyártásával a VW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olcsó villanyautót is akar gyártani a Volkswagen, ám eközben mégis a vállalat haszonkulcsának növelése a cél. Vajon a kettő nem zárja ki egymást?

Korábban 2033 és 2035 közé datálta a Volkswagen a teljesen elektromos átállást, ám a napokban pontosan a 2033-as évet jelölte meg Thomas Shaefer vezérigazgató a villamosítás céldátumaként az Automotive News Europe értesülései szerint. A VW 2026-ig 10 új villanyhajtású modellt dob majd piacra, köztük egy 25 ezer euró alatti alapáron elérhetőt is, ami körülbelül 10 millió forint körüli összeget jelent. Ennek a belépő villanyautónak két változata lesz, egy sima ötajtós és egy crossover, várhatóan ID.1 és ID.2 néven. Emellett valószínűleg jövőre már érkezik az ID.3 ráncfelvarrása is.
Hirdetés
Schaefer azonban elmondta azt is, hogy az elkövetkező évtizedben a VW-csoport volumenmárkái szűkíteni fogják a kínálatot, a cél a haszonkulcsok növelése felé tolódik majd el. "Csináljunk kevesebbet, de jobban" - mondta erről a vezérigazgató. Ennek kulcsa pedig az akkumulátorok fejlesztése, gyártásuk egységesítése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?