Hamarosan cserélni kell a veszélyhelyzetben lejárt műszakikat

Mutatjuk, hogy meddig érvényesek azok az okmányok, amik valójában már lejártak a veszélyhelyzetben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nincs már két egész hónap hátra addig a határidőig, amikortól már nem fogadják el a veszélyhelyzetben lejárt okmányokat, köztük az autók műszaki engedélyét.

Egészen pontosan június 30-ig érvényesek a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok. Ezek közé tartoznak a személyi igazolványok, a jogosítványok, útlevelek és a forgalmi engedélyek is – közölte György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton, a Facebookon. Tehát minél előbb érdemes megújítani azokat az okmányokat, amelyek 2022. május 31-e előtt jártak le. Akiknek az autójuk műszaki engedélye járt le, a gépjármű vizsgaállomásokat kell felkeresniük. A jogosítvány meghosszabbítása pedig az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is megoldható, ha már megvan az orvosi alkalmassági engedély, amelyet a háziorvosnál lehet beszerezni. "Kérjük éljenek ezzel a lehetőséggel és minél hamarabb történjen meg az okmányok megújítása, hiszen az utolsó pillanatra hagyott ügyintézés jelentős nehézséget okozhat" - mondta még az államtitkár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?