Háromkerekű villanyautó? Ez csak Morgan lehet

A Morgan legújabb prototípusa az EV3 egy 3 Wheeler, elektromos hajtással és 240 km hatótávval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Morgant mint a klasszikus brit roadster élmény egyik utolsó továbbéltetőjét tartjuk számon, erre előálltak egy villanyos háromkerekűvel.


A korábbi bejelentés után a Morgan a Goodwood Festival of Speeden mutatta meg legújabb koncepcióját. Aki hallott már a 3 Wheeler, azaz háromkerekű névre hallgató típusukról, annak talán kevésbé lesz szokatlan a látvány. Akinek új a forma, annak annyit kell róla tudni, hogy a kőkemény, puritán sportkocsijairól világhíres apró, brit manufaktúra 2011-ben leporolta háború előtti típusát és újra gyártani kezdte. A Morgan emellett szereti ötvözni a jövő és a múlt technikáját is, így jött létre ez az EV3 nevű prototípusuk.
Hirdetés


A motorbicikli blokk helyett ebbe villanymotor került és nem az orrba, hanem az utasülés mögé. A teljesítménye 75 kW, súlya alig 25 kilogramm. A 102 lóerőnek megfelelő erő ebben a kis testben több, mint elég; a háromkerekű gyorsulása nullától százig 6 másodperc, a végsebessége 129 km/óra. A hatótávja 241 kilométer, az akkupakk töltési ideje négy óra, a teljesen lemerült állapottól. A Morgan szerint a prototípus már szinte szériakész, sorozatgyártása jövőre indulhat be, az ára 30 ezer font, azaz 13,3 millió forint körül várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?