Háromkerekű villanyjármű munkába járáshoz

Egyszemélyes és háromkerekű az Electra Meccanica Solo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Íme a megoldás, ha 2 kerék kevés, 4 pedig sok. Megszűnnének a dugók, ha mindenki ilyennel járna dolgozni, aki most egyedül ül egy autóban.

A Tesla óta klasszikussá vált módszerrel próbálja piacra dobni egyszemélyes villanytriciklijét egy kanadai cég. Előleg fejében előrendeléseket vesznek fel a járműre, mielőtt - a tervek szerint jövőre - beindítják a gyártást. Többen látják már a kihívást az egyre növekvő létszámú városok közlekedésében és jönnek is a megoldást sejtető ötletek, a repülő autó és a villanytricikli is ilyenek. Az első 120 darab Electra Meccanica Solót 4,2 millió forintos áron kínálja gyártója.
Hirdetés
A Solo pont azt adja, ami valójában kell a napi ingázáshoz, azaz egy ülőhelyet, 285 literes csomagteret, no meg légkondicionálót és további alapvető kényelmi kiegészítőket. 16,1 kWh-s lítiumion akkumulátora legfeljebb 160 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé a 82 lóerős villanymotorral ellátott Solo számára, majd 3 óra alatt teljesen feltölthető. Elvileg 220-szal is száguldhatna a csupán 450 kilós apróság, de 130-nál leszabályoz az elektronika. A százas sprintidő 8 másodperc. Valljuk meg, ennyi tényleg bőven elég munkába járáshoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?