Te mennyit kétkerekeznél egy tuk-tukkal?

Újabb fura világrekord: megdőlt a két keréken tuk-tukozás csúcsa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Guinness Rekordok nem a kifejezetten hasznos dolgokról szólnak. Ha egy háromkerekű kettőre áll, az máskor rémület, de itt most sport.


Rekordot dönteni akkor volt igazán érdekes, amikor egy hajóval időre szelték át az óceánt, vagy egy korabeli repülőgép keresztezett egy kontinenst. Az autós rekordok is a múlt század hajnalán voltak igazán nagy vállalások, mint először átlépni a 100 km/órás tempót, amit Camille Jenatzy, 1899-ben tett meg. Mivel a rekordok könyvét meg kell valamivel tölteni, ezért születnek olyanok, mint a szűk parkolás rekordja. A legutóbbi viccesen fura sztori Indiából, egy 11 éves, és már hivatalosan is csak tolatva közlekedő sofőrről szól, most meg itt a két keréken közlekedő tuk-tukos.
Hirdetés


Jagathish M Chennai-i tuk-tuk sofőrként dolgozik Indiában, azaz robogóblokkos kis háromkerekűjén olcsó taxiszolgáltatást nyújt. Mellékesben meg úgy két kerékre állítja a gépet, mint a sicc. Egy helyi tévéműsorban mutatta meg spéci tudását, amit a Guinness Rekordok Könyve is hitelesített. A rekordhoz elég lett volna 0,62 mérföldet megtennie, de neki a duplája is sikerült, 1,37 mérföldet, azaz 2,192 kilométert tett meg egy kerékkel a levegőben. Mindenesetre ügyes, ahogy egyensúlyozik a fura súlypontú és vicces járgánnyal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?