Háromszázezer Kia az USA-ból

Megszületett a háromszázezredik amerikai Kia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Georgia állambeli West Pointban műküdő üzem termelékenységi mérföldkőhöz érkezett.


A Kia West Point-i üzemében legördült a gyártósorról a gyár történetének háromszázezredik terméke, egy ezüstszínű Sorento terepjáró, az Egyesült Államokban a cég kínálatának legkeresettebb modellje. A 2009 novemberében megnyitott gyárban már három műszakban folyik a termelés, szeptemberben megkezdik az Optima limuzin összeszerelését, és elképzelhető, hogy rövid időn belül háromszázhatvanezer autóra kell növelniük az éves termelést.
Az 1,2 milliárd dollárból létesített gyár megnyitásakor éves szinten háromszázezer autó legyártását tűzték ki célul, és alig öt hónappal később már el is készült az ötvenezredik jármű. Tavaly szeptemberben érték el a százezret, ekkor vezették be a második műszakot, és ezután a Hyundai Santa Fe gyártását is megkezdték, így hamarosan egy harmadik bevezetése is szükségessé vált.
A gyár megnyitásakor azzal számoltak, hogy mintegy kétezer-ötszáz állás létesítésével lendítik fel a környék gazdaságát, de már tavaly tavasszal több mint háromezer embert foglalkoztattak, beszállítói oldalon pedig úgy becsülik, hogy nagyjából hétezer új álláslehetőség vált elérhetővé a környéken a gyár megnyitása által.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?