Használt gumiból táska, pénztárca és dísztárgy

Munkahelyeket teremt a használt gumi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kettős sikert könyvelhet el a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatási programja, ugyanis Fürgeden nem csak munkahelyeket teremt, veszélyes hulladékot, kidobásra ítélt gumit is hasznosít.

Aki szokott a 65-ös úton (mondjuk Pécs vagy Dombóvár fele) autózni, annak ismerős lehet Fürged, a Tolna megye északkeleti részén fekvő, Felsőnyék, Ozora, Tamási, illetve Nagyszokoly és Magyarkeszi által határolt település. Nem egy gazdag környék, a 750 lakosú faluban néhány éve még 50 százalék feletti volt a munkanélküliségi arány, tavaly nyárra azonban a Start közmunkaprogram által 35 százalék alá csökkent a gazdaságilag aktív lakosságon belül a regisztrált munkanélküliek aránya.
Most tovább apadhat a falu munkanélküliségi aránya, ugyanis a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatási programjának támogatásával 20 új munkahelyet teremtő, gumi-újrahasznosító üzem kezdi meg működését jövő év elején. Miként az az MTI közleményéből kiderül, a 100 négyzetméteres varrodában táskákat, pénztárcákat és más dísztárgyakat készítenek majd mezőgazdasági gépek, autók és kerékpárok gumibelsőiből. A felzárkóztatási program tehát ez esetben egyszerre teremt munkahelyet és old meg környezetvédelmi, hulladékkezelési problémát is, ugyanis az elhasznált gumik kezelése annak számít.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 19:12
  Permalink

  Igen, jól jár elég sok ember.
  Hogy lehet valaki ilyen negatív?
  – plusz 20 embernek (=családnak) lesz munkája egy kis faluban
  – eltűnik több tonna abroncs, ami amúgy az égetőben/szeméttelepen végezné
  – normális dolgokat készítenek, amit el is lehet adni

Vélemény, hozzászólás?