Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó a rendőrség markában

Délelőtt ittas sofőrt, piroson áthajtót és rengeteg biztonsági öv használat nélküli vezetőt fogtak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.


Hirdetés
Július első hétvégéjén nagy létszámú rendőri jelenlétet tapasztalhattak a Tolna megye útjain közlekedők. Az egyenruhások a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében azokat a közlekedőket igyekeztek kiszűrni, akik a passzív biztonsági eszközöket – biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert – nem használják. Az összevont ellenőrzés során 68 olyan személlyel szemben intézkedtek, akik nem használták biztonsági övüket. Akadt olyan autós is, aki a piros lámpán hajtott át, de olyan is, aki a délelőtti órákban ittasan vett részt a közlekedésben. A rendőrök összesen 85 személlyel szemben indítottak valamilyen közlekedési szabályszegés miatt eljárást, írja a Police.hu.
Hirdetés
Az ellenőrzésekre azért volt szükség, mert az elmúlt hetekben több súlyos sérüléssel járó baleset is volt a megye útjain. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság újra felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára. Sajnálatos tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos- vagy akár halálos sérülések kockázata. Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében. Higgyék el, hogy egyetlen kattintás a biztonsági öv csatján, életet menthet! Tartsa be ön is a szabályokat, hogy mindenki hazaérjen!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?