Házméretű rakománnyal a szembeoldalon, szabályosan? Íme a videó!

Videón, ahogy egyenként 85 tonnás óriástartályokat szállítanak közúton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb látványos videót tett közzé a Magyar Közút, lakóház méretű tartályokkal hajtottak az éj leple alatt a 6-os főúton és az M8-ason a Duna felett. Mutatjuk a részleteket és a felvételeket!

Három éjszaka alatt összesen kilenc darab, egyenként 85 tonnás tartály szelte át az M8-as autópályát és a 6-os főutat. A tartályok Németországból érkeztek folyami hajón, amelyről átemelték őket a szállításukhoz speciálisan összeépített, 32 méter hosszú, 6,7 méter széles és 7,8 méter magas szerelvényekre. Ezt kizárólag a Magyar Közút szakembereivel közösen, egyes útszakaszok ideiglenes lezárásával lehetett megoldani az éj leple alatt.
Hirdetés
A szerelvények az M8-as autópályára menetiránynak megfelelően hajtottak fel, majd teljes útzár, betonelemek elmozgatása és 600 méter tolatás mellett "sávot váltottak" hogy haladási iránnyal szemben kanyarodhassanak kis ívben a 6-os főútra. Erre a lehajtóban található körforgalom ívei és a felette futó M8-as híd miatt volt szükség, a háznyi méretekkel a 6-os főúton Dunaföldvár irányába is csak úgy tudtak haladni a túlméretes járművek, hogy a kisapostagi elágazóig a forgalom kizárása mellett további egy kilométert tolatniuk kellett. Hab a tortán, hogy a művelethez egy útdíjfizető kaput is teljes egészében le kellett bontani, mert nem fértek volna el alatta a szerelvények. Éjszakánkét 3-3 kamion indult útnak, és bár az első estén a 14 kilométeres távhoz még 4 óra kellett, a következő estéken már rutinosabban, 2,5 óra alatt tették meg az utat a csapatok. A manőverezésekről készült videó alább megtekinthető.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?