Helikopterrel ellenőriztek a rendőrök az M5-ös autópálya felett

Az égből vadásztak leállósávon száguldókra és szabálytalanul előző kamionosokra a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatott fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

A szeptember 28-án, az M5-ös autópályán végrehajtott fokozott ellenőrzés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult. Az akció keretein belül motoros rendőrök is részt vettek az ellenőrzésben, továbbá a Készenléti Rendőrség helikoptere a légtérből is figyelte a szabálytalankodókat. Így több szabálytalan kamionos előzést is észlelni tudtak a rendőrök a magasból, ezt követően a földi egységek intézkedés alá tudták vonni a szabálytalankodókat.
Hirdetés
A rendőrségi közleményből kiderül, hogy 80 helyszíni bírságot sikerült kiszabni a szabálytalan előzésekért, a követési távolság figyelmen kívül hagyásáért, illetve vezetés közben kézben tartott mobiltelefonok miatt. Az egyenruhások állítása szerint az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű akciók. Az ellenőrzéssel kapcsolatban egy hangulatvideót is készítettek a rendőrök, ezt alább tekinthetitek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?