Hétfőtől kicsit jobb lesz a fővárosi közlekedés, a Blahánál

Augusztus 23-tól ismét két sávon járható a Rákóczi út a Blaha Lujza téren

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Belehúztak a nyáron a Blaha Lujza tér felújításába, így a nyár végére sikerül ismét több forgalmi sávot megnyitni.

Balogh Samu, a budapesti főpolgármester kabinetfőnöke a Blaha Lujza téri felújítás közepén tartott sajtótájékoztatón jelentette be: hétfőtől újra irányonként két sáv járható a Rákóczi úton - köszönhetően annak, hogy sikeresen zárult a gyorsított ütem a Blaha Lujza téren.
Hirdetés
Mint elmondta, az augusztus 9-19. közötti összevont ütem során az eredetileg tervezetthez képest kétszer akkora területen dolgoztak a kivitelező munkatársai, így feleannyi idő alatt végeztek az eredetileg tervezetthez képest. Így várhatóan 10 nappal csökkenhet a beruházás lezárással járó szakasza. Nagyon fontos ez, hiszen ez az augusztusi 10 nap, amikor nagyobb területen zajlott a csomópont átépítése, 10 kora őszi napra cserélhető be, amikor már az iskolai időszak miatt sokkal nagyobb a forgalom. Tehát az eredetileg tervezetthez képest 10 nappal korábban véget érhet a forgalmi korlátozás a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében, várhatóan szeptember második felében. A teljes átépítés ugyanakkor még egy évig tart majd, várhatóan 2022 őszére fejeződik be a tér teljes felújítása.
Hirdetés
A kivitelezők az említett időszakban minden nap, hétvégéken is folyamatosan dolgoztak, hogy tudják tartani a felgyorsított ütemtervet. Azt pedig saját tapasztalatból el tudom mondani, hogy bár az az elmúlt 10 napban a felújítás korábbi szakaszában tapasztaltakhoz képest is szűkebbre vették a közlekedés területét, ám ha arra kellett menni, némi torlódással, de azért keresztül lehetett jutni a csomóponton.
Hirdetés
A BKK tervei szerint az aszfalt és az alatta lévő betonlemez teljes körű szilárdulását követően, várhatóan hétfőn hajnaltól újra 2x2 sávon lehet majd közlekedni a Rákóczi úton, ám a Nagykörúton továbbra is irányonként egy sávot használhatnak majd az autósok, így ezt a csomópontot továbbra is az autóval kerülendők listáján érdemes tartani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?