Hidrogénhajtású quad a Lexus legújabb dobása

A japán “szöcske” lehet az utóbbi jó néhány év legizgalmasabb Lexusa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Precízen kimért, pulzust kímélő autók után furcsa egy terepen csapatós adrenalinbomba, ami igazából egy trükkös reklám a Lexus részéről.

A cégcsoporton belül már nem újdonság a hidrogénhajtás, a Mirai első generációja 2014-ben debütált, az ez irányú fejlesztések 1992 óta zajlanak. A Toyotához hamarosan a Lexus is felzárkózhat, amelynek amolyan nulladik lépése egy quad bemutatása lehet. Az ATV (All Terrain Vehicle) kategóriába sorolható járművet a Lexus ROV (Recreational Off-Highway Vehicle) néven emlegeti, ami terepre való szabadidőjárműként aposztrofálható. Az autót immár két éve mutogatják a japánok, érdekessége, hogy a motorja cseppfolyós hidrogénnel üzemel. Hamarosan viszont a potenciális vásárlók is vezethetik egy élményprogram keretében. Egyelőre csak hazájában indít amolyan “hidrogén roadshowt” a Lexus, ahol az alternatív hajtást az élményautózással kívánják összekötni, remélve, hogy ha a rendes személyautók is megjelennek, a vásárlóknak ez az élmény fog beugrani.
Hirdetés
Nem csak a hajtása környezetbarát, hanem egyéb komponensek is a zöld szemlélet szerint készültek. A lengéscsillapítókat biológiailag lebomló folyadékkal töltötték fel, csekély széntartalmú műgyantából készült az első szélvédő és újrahasznosított anyagokból gyártották a gépházfedelet és a lökhárítót. Egyelőre csak a hajtás népszerűsítése és a visszajelzések, tapasztalatok gyűjtése a cél, de a szériagyártás sem lenne ördögtől való, a Tesla meg merte lépni a Cyberquadot, igaz utóbbi csak a gyerekeknek szól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?