Hidrogénhajtású quad a Lexus legújabb dobása

A japán “szöcske” lehet az utóbbi jó néhány év legizgalmasabb Lexusa

Precízen kimért, pulzust kímélő autók után furcsa egy terepen csapatós adrenalinbomba, ami igazából egy trükkös reklám a Lexus részéről.

A cégcsoporton belül már nem újdonság a hidrogénhajtás, a Mirai első generációja 2014-ben debütált, az ez irányú fejlesztések 1992 óta zajlanak. A Toyotához hamarosan a Lexus is felzárkózhat, amelynek amolyan nulladik lépése egy quad bemutatása lehet. Az ATV (All Terrain Vehicle) kategóriába sorolható járművet a Lexus ROV (Recreational Off-Highway Vehicle) néven emlegeti, ami terepre való szabadidőjárműként aposztrofálható. Az autót immár két éve mutogatják a japánok, érdekessége, hogy a motorja cseppfolyós hidrogénnel üzemel. Hamarosan viszont a potenciális vásárlók is vezethetik egy élményprogram keretében. Egyelőre csak hazájában indít amolyan “hidrogén roadshowt” a Lexus, ahol az alternatív hajtást az élményautózással kívánják összekötni, remélve, hogy ha a rendes személyautók is megjelennek, a vásárlóknak ez az élmény fog beugrani.
Hirdetés
Nem csak a hajtása környezetbarát, hanem egyéb komponensek is a zöld szemlélet szerint készültek. A lengéscsillapítókat biológiailag lebomló folyadékkal töltötték fel, csekély széntartalmú műgyantából készült az első szélvédő és újrahasznosított anyagokból gyártották a gépházfedelet és a lökhárítót. Egyelőre csak a hajtás népszerűsítése és a visszajelzések, tapasztalatok gyűjtése a cél, de a szériagyártás sem lenne ördögtől való, a Tesla meg merte lépni a Cyberquadot, igaz utóbbi csak a gyerekeknek szól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?