Honda motort kaphat a McLaren sportkocsi

F1-es Honda motor hajthatja a belépő McLaren sportkocsit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután a Honda bejelentette, hogy 2015-től a McLaren motorszállítójaként újra tiszteletét teszi az F1-ben, felvetődött, hogy a Honda adja majd a paripákat a brit sportautó-gyártó hétköznapi emberek számára is elérhető áron kínált belépő sportkocsijába.


Természetesen a hétköznapi jelző nem lebecsüli a Porsche 911-gyel versenybe szálló sportkocsit, de a márka eddig jellemzően olyan autókat gyártott közútra amelyeket Rowan Atkinsonon, Lewis Hamiltonon, Jay Lenón, Jay Kay-en kívül halandó ember nemigen engedhetett meg magának.
A Motor Trend című amerikai magazin úgy tudja, hogy a jövendőbeli sportautó motorjának alapja az a hathengeres turbós 1,6 literes erőforrás lehet, amely a következő szezontól a Forma-1-es autókat is hajtja. A hír hallatán sokan felhördültek, mondván, ki venne McLarent Honda motorral? Sok békát lenyeltek azonban a válságtól is megtépázott autógyártók, és ne feledjük, tíz éve még kinevettek minket a zuffenhauseni Porsche-gyárban, amikor arról faggattuk lesz-e dízelmotor a kínálatban... Ha mégsem igaz ez a híresztelés, akkor a márka 3,8 literes V8-asa kerülhet a motorfedél alá.
Hirdetés

A McLaren-Honda eredményeit mutatja, hogy 1988 és 1992 között 44 nagydíjat és négy világbajnoki címet is nyert, olyan pilótákkal, mint Ayrton Senna és Alain Prost.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?